Selecteer een pagina

Yoga voor de rug

Heb je last van verkrampte spieren, stijfheid en pijn in je rug, nek en/of schouders, of wil je gewoon je houding verbeteren? Kom ervaren wat yoga voor je kan doen.

In het dagelijks leven ervaren we allemaal spanning. Wie niet op tijd en voldoende ontspant en/of beweegt, loopt het risico, dat deze spanningen zich vastzetten in het lichaam. Je krijgt een stijve nek/schouders of rugklachten. Ook het veel zitten/liggen in één zelfde houding achter de computer, TV of in de auto, emotionele belasting, leidt tot een verkeerde lichaamshouding. We bouwen een voorkeurshouding op. Hierdoor ontstaan blokkades in het lichaam.

Yoga voor de rug doorbreekt deze blokkades en we gaan aan de slag met tools, ademhaling, bewustzijn en zwaartekracht om de rug te ontspannen en zo weer ruimte te creëren tussen de wervels. Wat dat met je doet merk je snel; je krijgt meer vrijheid om te bewegen en ook je bovenrug en schouders kunnen gemakkelijker ontspannen. Daarna met de juiste uitlijning gaan we werken aan een betere rompstabiliteit en rompkracht.

Een complete aanpak voor de rug dus, maar ook de beenspieren doen zeker mee.

Met Yoga voor de rug houd je je wervelkolom soepel en gezond. Je gaat op zoek naar de juiste houding, zowel fysiek als mentaal!

“Sinds een jaar volg ik de rug yoga lessen bij Patty. Al een lange tijd was ik aan het twijfelen of yoga iets voor mij zou zijn en vond ik het lastig om te beslissen welke vorm dan het beste bij mij zou passen. Totdat ik de rug yoga tegenkwam en meteen dacht dit is wat ik zoek. Mede door een fulltime kantoorbaan had ik ook veel last van mijn rug. Na een fijne eerste introductieles had ik er een goed gevoel bij om hierin verder te gaan. Patty geeft op een rustige en persoonlijke manier les, maar zorgt ervoor dat iedereen voldoende uitdaging heeft in de oefeningen, wat na afloop een voldaan gevoel geeft. De rug yoga brengt mij meer bewustzijn, sterkere spieren en tegelijkertijd ontspanning.”  Stephanie

Docent: Patty Laarhoven